24 mai 2013

La o socată fără zahăr!

 Nu i-am putut rezista! M-am urcat în brațele sale și i-am luat buchetele de flori. Mi-am încântat sufletul privindu-le și mirosindu-le. Au un parfum atat de fin. Numai el putea să mi le ofere! Ca în fiecare primăvară nu uită să-mi alinte din nou simțurile...
   Socul! Da, socul este cel ce mi-a gadilit narile zilele astea cu parfumul sau îmbietor. Iar azi m-am hotărât! Trebuie să beau un pahar cu el. Așa că am strâns degrabă flori, am luat un borcan gol din cămară și am preparat licoarea.



Ingredientele au fost acestea:
  •  5l apă filtrată în care am dizolvat cca 300 gr miere,
  • 10-15 buchețele de flori de soc
  •  o lămâie fără coajă. 
Le-am amestecat bine, bine și am acoperit gura borcanului cu un tifon. L-am lăsat să-l mângâie soarele timp de două zile. Am amestecat apoi ușor și am mai lăsat să se agite bine în sinea ei, încă o zi, așa că să mă piște de limbă! Recomand plăntuța aceasta pentru că e benefică în : afecțiuni ca răceli, obezitate, constipație. Îmbunătățește vederea nocturnă, este adjuvant în tratarea bolilor oculare, afecțiunilor sinusale, în tratarea tumorilor benigne și maligne.
 Și este gustos și parfumat!

Acestea fiind scrise, nu uitați să savurați o socată autentică!







Flori, primavara

 Hristos a inviat!
Vorba lui Creanga: "Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand...." vad flori simt ca imi inunda sufletul cu parfumul lor. Gradina mea a prins suflet iar florile danseaza in vestminte colorate, fiecare parca imi trimite cate un suras sa-mi incalzeasca suflletul. Le privesc si le soptesc cat sunt de frumoase si ce mult imi bucura privirea. As fi vrut sa le fi vazut si mama, langa mine...insa in lipsa fizica, zic, mama vede prin ochii mei, caci, ce sunt eu in esenta decat parte din mama mea?
  Primavara colorata, calduroasa, cu muguri de sperante ce tin sa se deschida pentru a elibera vise si dorinte pentru mai bine.  Iubesc primavara pentru ca este mereu un nou inceput, pentru ca, dupa o iarna grea, te face sa tragi adanc aer in piept de parca nu ai fi respirat de un secol, pentru ca este anotimpul in care s-a nascut mama...








Va doresc un nou inceput in forta, sa realizati tot ce va doriti in noile proiecte!