12 ianuarie 2014

Biscuiti?.....Da!

      Biscuitii.....atat de gustosi....si mai ales cand insotesc o cana cu ceai. Diferite arome, diferite forme. Ei, insa,  acei biscuiti pe care ii vad azi in comert nu ma mai incanta atat de tare, pentru ca stiu ca ascund multe in spatele gustului si diferitelor forme pe care le au. Si atunci, de ce sa nu incerc sa-i fac eu, asa cum stiu mai bine? Am facut de Craciun biscuitii aromati, acum urmeaza biscuitii cu mar:
     Baza o constituie cerealele, eu am avut o punga cu mix de cereale pentru lapte. Cum de ceva timp nu mai folosesc aceasta combinatie, am zis sa le transform in ceva bun. Am rasnit o parte din ele, am adaugat seminte de susan si in, stafide,si, am amestecat apoi cu restul de cereale. Am dat prin razatoarea mica cateva mere pe care le-am adaugat la cereale si am facut un amestec consistent, moale si suficient de dulce. Am dat forma cea mai simpla biscuitelui. Am pornit deshidratorul si am lasat biscuitii cateva ore bune la deshidratat,  pana cand am decis ca sunt suficient de tari. Acelasi lucru se poate face si la cuptor, cu usa intre-deschisa.
Reteta in imagini:




Incercati!

P.S.: In locul marului puteti pune si alte fructe, de exemplu(la sugestia unei prietene), banana. Daca vi se pare compozitia prea uscata, puteti adauga putin suc de la orice fruct. Lasati imaginatia sa-si faca de cap :).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu