18 noiembrie 2014

Variante ușoare și sănătoase de mic dejun.

Nu știu voi cum sunteți, dar eu una, nu pot sări peste micul-dejun. Energia mea de dimineață o iau in mare parte din acesta. De alimentatia mea a avut grijă mama. Suferind de diabet era foarte atentă la regimul alimentar și orele meselor. Consider ca este important să fim constanți și să nu neglijăm acest aspect. De asemeni, trebuie să fim echilibrați in consumul alimentelor. Știu că mulți dintre noi suntem pofticioși, mai ales cei tineri, care nu se informează cu privire la prevenție, ci sunt pur și simplu mari consumatori ai produselor de tip fast-food. Însă, din păcate, rezultate negative pot sa apară mai tărziu. 
În echilibrarea regimului alimentar vă poate fi de ajutor piramida alimentară pusa la dispozitie de Complete Life pe site:


 Diabetul este o afecțiune periculoasă pentru organismul nostru. Își aduce aportul mărit in complicarea oricărei alte afecțiuni pe care o are sau o dobândește o persoană. De altfel, trebuie să ținem cont că slăbește drastic sistemul imunitar lăsându-l vulnerabil la orice virus sau microb. Accesați  Complete Life  pentru o informare corectă privind un regim alimentar sanatos, preventie si tratament, având în vedere că pe 14 noiembrie a fost sărbătorită Ziua Mondială a Diabetului.


 Cum nu sunt consumatoare de carne, sugestiile pentru micul dejun pe care le fac sunt din cadrul vegetarian. Sunt câteva variante ușoare, care-mi lasă gura apă. Și nici nu sunt greu de făcut. Voi ce idei aveți?

Bruschete


Preferatele mele sunt cele cu busuioc. Nu trebuie decât să tai câteva roșiuțe, să le amesteci intr-un bol cu puțin ulei de măsline, un praf de sare, busuioc (sau condiment la alegere) și să le așezi pe felii de pâine proaspăt scoase din prăjitorul de pâine. Aceasta este varianta simplă si ușoară. :). Expresia bunicii mele m-a făcut să ma simt extraordinar : ” Astea sunt grozave!”

Guacamole

 

Având in vedere că fructul de avocado care este baza acestei rețete trebuie sa fie ales bine iar pulpa să fie moale, în rest și acest aperitiv este ușor de făcut. Reteta aici .

Sucuri din legume sau fructe:

Morcov, sfeclă, măr



 Cătină, grepfruit, urzici sau spanac



Măr, morcov, pătrunjel



Nectar: polen crud, miere de albine, lămâie, apă filtrată
 

 Nectar: spanac, măr, banană, polen crud, miere și borș de casă.


Cereale cu lapte:

 (eu folosesc varianta cu lapte de susan sau migdale.)
Reteta aici.


Măr ras cu nucă și miere:

Este o variantă ușoară și sățioasă.

Brânzică de migdale:

Rețeta aici.

Să nu uităm de salate, da?


Roșii, ardei, castraveți, ceapă și usturoi verde, insoțiți de avocado și aromați cu lămâie, ulei de măsline și oregano.


Salată verde, spanac, conopidă, broccoli, ridichi, ceapă verde.

Napi, morcov, mărar

Dacă aveți și voi sugestii, simțiți-vă liberi să le faceți cunoscute aici :) Vă doresc dimineți cu energie!

Un comentariu: