16 decembrie 2014

Duo sweet

Cu ce dulce vă răsfățati de sărbători? Vă pot da o sugestie? :).
O rețetă preparată ușor în grabă, dar a ieșit super delicioasă! Dacă nu ați pus caju-ul și alunele la hidratat se pot folosi și ca atare.


Primul strat:
  • caju crud rehidratat ( se pune la înmuiat peste noapte în apă filtrată și se spală bine a doua zi)
  • alune de pădure crude rehidratate
  • suc de lămâie
  • suc de portocale
  • miere
  • merișor/stafide/goji(hidratate)/coacăze
Caju-ul și alunele se râșnesc fin și se amestecă cu celelalte ingrediente.

 

Al doilea strat:
  • nucă românească
  • ulei cocos (aprox o lingură)
  • miere
  • esență vanilie (semințe din batoane)
Nuca se râșnește fin, batonul de vanilie se taie pe lungime și se scot semințele. Se amestecă ingredientele.



Se așează un "strat" peste altul în formă. Eu am ales păhărele transparente pentru efectul vizual - diferența de culoare. Din păcate mă grăbeam sa plec cu bunătățile astea la o întâlnire cu prietenii și aranjarea în păhărele nu a avut efectul pe care îl doream.  Se ornează cu fructe deshidratate la alegere. Un pont: fructele pot fi puse pe un strat foarte subțire de miere (cu efect de luciu).



Cantitățile se aleg în funcție de câți pofticioși de dulce doriți să satisfaceți .
Spor dulce!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu