30 decembrie 2014

Un brad. Acela de Crăciun.

 ,,Ce este Crăciunul? Este sensibilitatea pentru trecut, curajul pentru prezent, speranța pentru viitor. Dorința fierbinte ca fiecare cească poate sa fie umplută până la refuz cu binecuvântări eterne, și că fiecare cale poate duce la pace” (Agnes M. Pahro).

Anul acesta nu am vrut să împodobesc bradul. Din nou. Ca anul trecut.
Nu o mai am pe mama să mă ajute. Să îmi zâmbească, să aleagă culoarea.
De asta mi se pare o activitate grea. Grea pentru suflet. Sufletul meu.

**********************************************************************************************************
Și totuși am făcut ceva. Ceva ușor. Ușor pentru sufletul meu, relaxant pentru mâinile mele. O alinare în trecerea timpului pentru mine și ceva frumos pentru cei care îmi sunt alături.
Un mic brăduț, un mare simbol.










22 decembrie 2014

Culoare de vitamină adevărată!

 Pentru cei care doresc să-și intărească sistemul imunitar pentru a nu fi afectați de răcelile de sezon, varianta naturală este cea mai potrivită. Bineînțeles că pregătirea organismului pentru această perioada trebuia facută mai din timp, însă eu consider că e bine și mai târziu decât deloc. Fructele sunt bombe de vitamine. Așa este și cătina. Mă înveselesc numai când îi privesc culoarea plină de viață. Am avut grijă să-mi fac provizii multe de cătină la congelator, iar acum am decis să o las câteva momente să se incălzească înainte sa se zbenguiască in blender. Am adăugat polen crud, miere de albine și căteva picăturide propolis. Se poate lăsa pulpa dar sucul simplu este super. Se consumă minunat, dimineața, pe stomacul gol, așa... ca înviorare! :)







Alte articole cu cătină aici.

16 decembrie 2014

Duo sweet

Cu ce dulce vă răsfățati de sărbători? Vă pot da o sugestie? :).
O rețetă preparată ușor în grabă, dar a ieșit super delicioasă! Dacă nu ați pus caju-ul și alunele la hidratat se pot folosi și ca atare.


Primul strat:
  • caju crud rehidratat ( se pune la înmuiat peste noapte în apă filtrată și se spală bine a doua zi)
  • alune de pădure crude rehidratate
  • suc de lămâie
  • suc de portocale
  • miere
  • merișor/stafide/goji(hidratate)/coacăze
Caju-ul și alunele se râșnesc fin și se amestecă cu celelalte ingrediente.

 

Al doilea strat:
  • nucă românească
  • ulei cocos (aprox o lingură)
  • miere
  • esență vanilie (semințe din batoane)
Nuca se râșnește fin, batonul de vanilie se taie pe lungime și se scot semințele. Se amestecă ingredientele.



Se așează un "strat" peste altul în formă. Eu am ales păhărele transparente pentru efectul vizual - diferența de culoare. Din păcate mă grăbeam sa plec cu bunătățile astea la o întâlnire cu prietenii și aranjarea în păhărele nu a avut efectul pe care îl doream.  Se ornează cu fructe deshidratate la alegere. Un pont: fructele pot fi puse pe un strat foarte subțire de miere (cu efect de luciu).



Cantitățile se aleg în funcție de câți pofticioși de dulce doriți să satisfaceți .
Spor dulce!

15 decembrie 2014

Iarna. Poveste fără cuvinte.


 Zilele trecute am pășit într-o frumoasă poveste albă. M-am topit sufletește complet și ochii mei s-au jucat cu tot ce prindeau în privire. S-au bucurat ca niște copii care primesc cadouri neprețuite. Asta am primit în dar de la natură in acea zi: un sentiment neprețuit!












12 decembrie 2014

Idei de Moș ghiduș

Ce te faci că vine seara de Crăciun și iar ești în pană de idei cu privire la cadouri?

 

 


    Faci ce am făcut și eu: cauți în magazine, pe net, sau întrebi prietenii. Sau citești mai departe să vezi ce am găsit eu și poate iți plac sugestiile sau te inspiră ceva. :). Doream să descopăr altceva decât acele cadouri care se pot oferi și fără o ocazie specială. Nu mă uit după parfum, nici după haine, de bijuterii nici nu mai spun. Găsesc totuși ceva interesant. Accesez un site (nu este reclamă, doar apreciez) și mă amuz. Sunt aici cadouri trăznite, haioase, dar și utile.
Ca de exemplu:



 
  Pentru copii:


   Pentru sănătate:


sau de pe acest site


:)))))))
sau de pe acest site:







 Doar câteva sugestii... Căutați și vedeți ce idei vă mai oferă internetul :).

4 decembrie 2014

3 amețite!

     Doar trei! Pentru o dimineață activă (sau nu) este răsfățul perfect. Acest amestec din pară, suc de lămâie si ghimbir este minunat de ... altfel: delicat, parfumat, suav, sprinten, energizant. Îți desfată papilele gustative și le lasă cu gura căscată. Trust me! Pe lângă asta, este o poțiune miraculoasă pentru stomăcel si un bun aliat impotriva răcelii de sezon. Proporțiile le puteți stabili după propriul plac.

Totuși:
  • 3 pere medii/mari
  • suc de la o lămâie
  • o bucățică de ghimbir (de dimensiunea unei migdale, zic eu?)
Dați în blender. Vjjjjjj. Gata!  


Mulțumesc nașei  mele pentru ideea grozavă!