13 ianuarie 2015

Ghimbir, scorţişoară... biscuiţi!

  Chiar dacă rețeta aceasta o postez cam târziu, mă leg şi eu de expresia..."mai bine mai târziu decât deloc". Biscuiţii aceştia au fost turta dulce a serii de Crăciun. Sunt uşor de făcut şi pot însoţi cu succes o cană cu ceai sau după preferințe o cană cu lapte. Uşor crocanţi şi foarte aromaţi, îţi încântă sufletul aducându-ți aminte de copilărie.

Ingrediente(cantităţi în funcţie de preferinţe):
  • seminţe de susan
  • migdale
  • alune de pădure
  • ghimbir ras
  • ulei cocos
  • scorţişoară praf
  • cuişoare praf
  • coajă de portocale fin rasă
  • apă filtrată
  • miere de albine
  • goji, fulgi de migdale și semințe de dovleac pentru ornat
 Primele trei ingrediente se macină fin şi se amestecă cu celelalte până se obţine o pastă cât de cât fermă pentru a putea fi modelată. Se întinde uniform pe hârtie de copt şi se decupează folosind forme dedicate. Se ornează cu goji, semințe de dovleac și fulgi de migdale după care se dau la deshidrator peste noapte sau până când se întăresc. Dacă nu aveți deshidrator, puteți pune la cuptor, la foc mic, cu ușa deschisă la prima treaptă (trebuie verificat din când în când).

Părerea mea: de biscuiţii cu aromă de Crăciun ne putem bucura în orice moment al anului.






Nu am reuşit să fotografiez produsul finit pentru că imediat a dispărut de parcă nu ar fi fost. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu