3 martie 2015

Dimineți cu aromă de cappuccino...

Vin cu o propunere. Dimineața sau în oricare alt moment al zilei să încercăm să înlocuim cafeaua cu cappuccino. Dar nu unul oarecare. Unul care ne dezmiardă și ne oferă în accelași timp un mix de vitamine. Este extrem de simplu de făcut iar timpul dedicat efectiv este unul scurt.


Trebuie să fiți aprovizionați cu:
  • 200gr susan integral(sursă importantă de calciu)
  • un pumnișor nucă românească ( sursă de fier, magneziu, fosfor,iod)
  • câteva curmale cu/fără sâmburi (sursă de fibre)
  • o lingură pudră de roșcove(carob) sau cacao raw (sursă de proteine, vitamine, minerale)
  • vanilie(opțional și bineînțeles bio)
  • miere sau orice îndulcitor raw, natural
  • apă filtrată
*Gramajul îl puteți decide voi în funcție de numărul de persoane dornice. Se poate face și cu lapte de migdale.
Susanul, nuca și curmalele se pun la hidratat peste noapte, în recipiente separate. Dimineața, se scurge apa și se spală toate cu apă curată. Se scot sâmburii curmalelor dacă este cazul. Se pun toate ingredientele în blender și se mixează puternic. Cine nu vrea să simtă pulpa de susan, se poate face laptele folosind separatorul din blender sau o sită și apoi să se adauge celelalte ingrediente. Iar din pulpă se pot face bombonele delicioase, rețeta aici . Ca ajutor, consultați rețeta de lapte de susan aici  sau lapte de migdale aici .
Acum, savurați!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu