31 iulie 2015

The ice is melting, but there's the cream. The icecream!

       Ce gânduri poate avea o minte pusă pe jar tooaaată ziua? Că asfaltul sfârâie, plantele transpiră, totul în jur se face mic, mic, mic din cauza căldurii. Bagi capul în frigider, stai în bătaia vântului (inexistent), zâmbești larg cu toți dinții la aparatul de aer condiționat...și totuși...nesatisfăcător...
      Ai nevoie de inspirație să faci răcoare cu satifacţie. Poate un desert rece? Și cum să faci asta când ai doar migdale și câteva banane?
       Chiar așa, cum?



      Se iau:
  • 2 banane medii - mari
  • o ceșcuță de făină de migdale (migdale râșnite fin)
  • miere sau alt îndulcitor natural
  • vanilie bio praf sau semințe din batoane, după gust
  • merișoare pentru ornat și păpat
  • sirop natural de zmeură și miere pentru topping
      Bananele au fost tăiate în bucăți și puse în congelator unde spre norocul lor s-au răcorit câteva ore. Dimineața până-n amiază le-a fost suficient. Migdalele decojite se râșnesc fin. Siropul de zmeură se sustrage din borcanul cu dulceață raw, rețeta aici .
      Se trece la prepararea unei înghețate delicioase numai bună pentru situații de urgență. Bananele scoase din congelator  așteaptă cumințele cca 20 minute să capete textura potrivită. Introduse în blender, vor înghiți făina de migdale și mierea, se vor parfuma cu vanilia și se vor transforma într-o cremă înghețată raw. Se foloseşte cupa de înghețată pentru a forma bile aromate care se vor topi cât ai zice soare!
     Restul va fi ce se vede: o crema înghețată ce se scaldă în siropul de zmeură și merișoare ce alunecă pe miere, dezmierdate de degetele aprinse ale soarelui.

Uite așa se face! 










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu