28 martie 2015

Biciclim și noi ca alții?

Cea mai recentă vacanță am petrecut-o în Amsterdam. Locul acesta a reușit să mă surprindă extrem de plăcut. M-am relaxat maxim intr-o atmosferă lejeră, cu oamenii deschiși, zâmbitori, amabili. Eram oarecum nerăbdătoare să-i cunosc după ce citisem de bine despre ei. Olanda nu fost vizată până acum în călătoriile noastre și nu știu de ce, mă așteptam la un stil mai rece, cam așa cum a fost vremea cât am fost acolo :). Total opus. Însă ce m-a surprins și mai tare este ce vă voi lăsă pe voi să vedeți în continuare. Biciclete. Multe biciclete. Biciclete peste tot. Ziceai că privești o manifestație cu bicicliști. Biciclete de diferite modele și dimensiuni cu oameni cu vestimentații super îndrăznețe pentru acest tip de activitate. Oamenii aceștia sunt fantastici! Vă las să intrați puțin în atmosferă, atât cât am putut fotografia, căci mai mult mă uitam gură-cască.(evident în mod admirativ). Am aflat că acest lucru poate fi periculos! :)))). Era de câteva ori să fiu luată pe sus, nefiind obişnuită cu faptul că pistele pentru biciclişti sunt peste tot şi de dimensiuni mai mari decât zona pentru pietoni. Exact opusul a ce avem noi. Voi reveni însă cu un alt articol în care să vă mai arăt și alte chestii faine.























26 martie 2015

Dulce și aromat, un remediu de luat.

Ce e dulce, bun și mai este și remediu sănătos, merge de minune pentru mine. Poate merge și pentru voi? Zic asta pentru că zilele acestea am intrat în contact cu multe persoane afectate de răceli puternice cu efecte dure asupra sănătății și condiției fizice. Majoritatea a preferat cel mai comod (rapid dar și agresiv pentru corp) mod de a rezolva această situație și anume adoptarea tratamentului alopat. Fiecare cu alegerea sa. Eu vin totuși cu o propunere. Chiar dacă alegi varianta medicamentoasă, adaugă în regimul alimentar zilnic și acest remediu. Este un puternic antiinflamator, care se bate piept la piept cu virusurile de răceală, ridicând și imunitatea și moralul prin aroma și parfumul lămâii, ghimbirului și busuiocului.:) Se ia câte o linguriță plină înainte de mese.

Ingrediente:
  • lămâie (dacă nu este bio, se rade sau taie coaja)
  • miere
  • ghimbir ras sau tăiat fin (se vede în poză cât am pus, depinde de fiecare, eu iubesc ghimbirul)
  • busuioc
Se taie lămâia în rondele subțiri și se așează primul strat în borcan. Se rade ghimbir, se așterne un strat gros de miere, iar se pune un strat de rondele de lămâie. Tot așa până se umple borcanul. Se ține la frigider. Se amestecă ușor după câteva ore, când deja mierea a început să scoată sucul din lâmâie. Se completează cu miere pe măsură ce se consumă până la momentul când este necesară prepararea unui nou amestec.




 
  

 




17 martie 2015

Covrigei buni, raw de buni!

Nu știu voi cum sunteți, însă eu când văd covrigei cu mac sau susan îmi vine să mă înfing în ei direct. Bine, nu consum frecvent, căci nu sunt amatoare de mâncat pe apucate sau gustări. Un semn de întrebare totuși am, căci dacă apuc să mănânc mă opresc cu greu. Mi-am zis că dacă tot îmi plac așa de mult, de ce să nu mă asigur să fie buni și pentru sănătate? Vă arăt ce am încercat, în cantitate mică, căci aveam emoții dacă îmi reușește experimentul.

Ingrediente:
  • o cană semințe de floarea soarelui
  • două linguri de semințe de in
  • patru linguri de îndulcitor raw  (miere sau stevia sau sirop de agave)
  • sare după gust
Semințele de floarea soarelui și cele de in se râșnesc transformându-se în făină.. Se pune făina în robot și se mixează. Se adaugă sarea, apoi îndulcitorul raw, și se mixează până se obține un aluat ca o bilă. Din bila de aluat se iau bucăți necesare pentru a face covrigei. Se rulează fâșiile pe suprafața de modelat(puteți folosi și hârtie de copt pentru a nu se lipi), având grijă ca la capete să fie puțin subțiate. Formați covrigeii.
Pentru ornare, se pune covrigelul cu una din fețe în susan sau mac, presându-se ușor. Eu le-am pus ulterior la deshidrator pentru câteva ore dar nu este obligatoriu.

 Încercați căci sunt foarte buni!







12 martie 2015

Weekend cu sănătate în Ardeal.

 Cine este interesat de ultimile noutăți în domeniul alimentației raw sau dorește să adopte un stil de viață sănătos și armonios este musai să meargă la o expoziție Raw Generation. Este vorba de un eveniment  organizat de Ligia și Raoul Pop, de data aceasta în Cluj, continuând seria de expoziții de acest fel care au avut loc în București. Este prima în Ardeal și vine cu un bogat program de informare și prezentări dedicate. Intrarea este liberă și se pot achiziționa produse din domeniu. Dacă nu știți despre inițiatori puteți citi aici.


 Mă încântă să aud că se organizează evenimente ce au ca scop educarea pentru abordarea unei alimentații sănătoase și cât mai naturale. Mă întristez însă când acestea sunt extrem de puține în regiunea în care locuiesc. Mă surprinde acest fapt căci orașul Iași este unul dezvoltat. Acest lucru poate fi din cauză că nu suntem încă deschiși către un stil de viață altfel decât cel cu care am crescut. Felicit inițiatorii acestor proiecte și îmi doresc nespus ca ele să se înmulțească. Sunt ocazii în care oameni diferiți ajung să se cunoască și să-și împărtășească experiențele. De asemeni, ele sunt un real ajutor pentru mămicile care doresc să-și hrănească copiii sănătos însă sunt bulversate de lipsa de informații corecte. Este o piață prea încărcată cu speculații ce au scop obținerea de beneficii financiare în dezavantajul sănătății publice.
Dacă aveți posibilitatea să ajungeți la Cluj în acest sfârșit de săptămână nu ezitați să mergeți la Grand Hotel Italia să vizitați expoziția și poate să cumpărați delicii sănătoase sau produse cosmetice naturale, bio și handmade. Programul îl aveți mai jos:


Pentru mai multe informații puteți accesa aici site-ul Expoziției Raw Generation.

“Mâncarea să-ți fie medicament și medicamentul mâncare”  - Hipocrate 

11 martie 2015

10 pentru mic dejun!

Regula de dimineață! În zece minute ai un mic dejun de nota zece. Provocare, încerci?
  • nucă/caju (cum vrei tu, măcinată sau nu)
  • măr ras sau tăiat feliuțe
  • fulgi de ovăz
  • miere/orice îndulcitor natural raw/fructe deshidratate/nimic (pentru îndulcire)





Pui pariu că este suficient de sățios?




9 martie 2015

Mici dar puternice! Semințele de chia.

De ceva vreme au apărut pe piața noastră super alimente de care nici nu știam că există. Auzi mereu de beneficiile pe care le aduc corpului însă nu îndrăznești să le încerci imediat. Vrei să le cunoști mai întâi citind despre experiența altor persoane și părerea lor despre gustul și efectul produs. Apoi te încumeți și tu să experimentezi, căci ce nu faci pentru sănătate? Citisem despre ele că sunt pline de vitamine, minerale și acizi grași. Conțin mai mult calciu decât laptele și sunt considerate una dintre cele mai bune surse de fibre din lume, ajutând astfel tranzitul intestinal. Citiți mai mult despre beneficii aici.
Eram puțin sceptică când am probat pentru prima dată icrele vegetale făcute din semințe de chia. Surpriză: mi-au plăcut foarte mult așa că am repetat rețeta de multe ori de atunci. Puteți vedea aici isprava mea. Pentru că au un gust neutru și se pot adăuga la orice fel de mâncare am decis să încerc și varianta dulce și am făcut o "budincă", experiență pe care v-o împărtășesc mai jos.
P.S. Părerea mea este că semințele de chia constituie ajutorul ideal pentru lipsa de timp prin ușurința în preparare și sațietatea dată de valoarea lor nutritivă.



Ingrediente:
suc de fructe la alegere (eu am folosit suc de cătină și suc de afine)
îndulcitor natural
 
Semințele se pun la umflat, separat, în cătină pentru culoarea portocalie și în afine pentru culoarea roșiatică. Se lasă câteva minute, apoi se amestecă ușor împreună cu îndulcitorul. Se transferă în recipiente și se ornează. Este extrem de simplu de făcut și foarte sățios.




4 martie 2015

Un artificiu pentru un accesoriu cu efect

Aerul ăsta de primăvară mă îndeamnă să scot toate eșarfele pe care le am în dulap. Nu știu cum, dar nu toate îmi mai plac ca în prima zi. Gândul îmi spune că le trebuie o resuscitare, să le înveselesc. Aleg una pe care să fac practică și după câteva exerciții (nu toate reușite) iată ce a ieșit. După aceasta, le-am "executat" aproape pe toate, să văd cum le stă şi lor :). Încercați și voi! Recomandat este să împletiți în fața oglinzii, cu eșarfa în jurul gâtului.

Am accesorizat eșarfa cu un inel marca Inajewelry. Se trece eșarfa prin inel.
Pas cu pas trebuie să obținem trei brațe de eșarfă
Cu cele trei brațe începem să împletim o cosiță
Și iată rezultatul
Dacă este o eșarfă scurtă și circumferința este prea mică,
 mergem în fața oglinzii și  împletim eșarfa în jurul gâtului.
O eșarfă mai lungă se poate împleti separat.

O primăvară frumos accesorizată!