24 iunie 2015

Desert sau mic dejun?

Până nu foarte mult timp în urmă, ideea de mic dejun dulce mi se părea ciudată rău.  Cum să mănânc dimineața, ceva ce în mod normal era desert pentru mine? Bine, nici nu pot spune că eram o consumatoare fidelă de dulciuri. Nici în prezent nu sunt. Asta, zic eu, mă ajută să apreciez mai bine calitatea unui produs din această categorie. Nu mănânc orice este dulce doar de dragul de a mă îndulci! Iată totuși că, de când îmi prepar singură deliciile, am ajuns să-mi încep mai des zilele cu chestiuțe de genul celei de mai jos:


Dar să vă spun cum am făcut:
- 1/4 ceșcuță apă filtrată
- o lingură semințe chia
- miere (sau îndulcitor raw) după gust
- 2 căni zmeură delicioasă :)
- fulgi cocos  și mentă, pentru ornat

Semințele chia se pun în apa filtrată și se lasă puțin la "umflat".  Se amestecă ușor pentru omogenizare. Se mixează apoi, împreună cu celelalte ingrediente (cu excepția cocosului), la mare viteză. Se ornează cu fulgi de cocos, mentă verde parfumată și zmeură întreagă. Se poate savura imediat sau la micul dejun de peste noapte...









Culori parfumate și...

Deserturi delicioase!

22 iunie 2015

Repede, hummus!

Repede că mi-e o poftă...teribilă...de hummus!

Uită-te ce am făcut și dacă îți fac și ție poftă, fă și tu la fel!

Ingrediente:
  • năut lăsat la înmuiat în apă, peste noapte, spălat și apoi "fiert" la abur, sau fiecare cum are
  • chimen măcinat
  • pastă tahini (uite și reţeta tahini)
  • ulei (e fain cu ulei de susan dar merge şi fl soarelui sau măsline)
  • piper, sare
  • zeama de lămâie
  • 1-2 căței de usturoi (opțional)
Se dau toate într-un blender, rapid până ce obţinem o pastă fină. Dacă iese prea uscată, se adaugă puțină apă filtrată. Eu am ornat cu picături de ulei de măsline și frunze mărunțite de oregano. Voi, cum doriți :)




Spor la preparare și poftă mare la hummus!

18 iunie 2015

Natural se vede natural!

Nu... nu folosesc loțiuni de demachiere din comerț. Ani la rând, de pe vremea adolescenței, pe când "învățasem" arta machiajului, până nu demult, am pus o groază de chimicale pe față. Le purtam toată ziua iar seara mai puneam un strat proaspăt deasupra, folosind demachiantele prezente în miile de reclame agresive din media. Am folosit diferite tipuri ca textură, procedură de aplicare, componență sau parfum. Loțiuni, spume, șervețele etc. Ultima variantă, zic eu, neprielnică pentru pielea feței, a fost cea a șervețelelor pentru bebeluși. Recunosc, îmi era lene să rezerv câteva minute în plus pentru o demachiere corectă și benefică a tenului meu. Însă mintea mi s-a mai copt între timp și am decis că dacă doresc ca amprenta anilor asupra chipului meu să nu fie una brutală atunci trebuie să fac ceva în acest sens. Bineînțeles că aici lucrează mai mulți factori ca: hidratarea, alimentația, odihna, eventual produsele cosmetice dacă sunt folosite. Dacă multe dintre acestea vin de la interior spre exterior, ar fi bine să nu mai venim și noi cu factori negativi și agresivi din exterior. Varianta pe care am adoptat-o în final, care mi se potrivește și care consider că are grijă de finețea zâmbetului meu :) este următoarea:

  • demachierea delicată, cu ulei de măsline(sau susan), cu ajutorul dischetelor demachiante
  • aplicarea unui strat subțire de miere de albine(lăsat 10 minute să acționeze, o dată la 2-3 zile)
  • clătire cu apă călduță(dacă s-a folosit mierea)
  • ștergere cu zeamă de lămâie, cu rol de tonic (merge foarte bine și borș crud)

Imagine cu titlu de prezentare


Obs. Este cunoscut faptul că lămâia și citricele în general stimulează producerea de colagen, proteină care este răspunzătoare de fermitatea și elasticitatea pielii așa că le țin aproape.
       Știu că această variantă este una uleioasă, că la început este mai dificilă manipularea dischetelor iar tenul are aspectul gras și lucios, însă efectul pe care îl are asupra acestuia este unul super, de catifelare, înviorare, luminare. Și oricum, lămâia sau borșul crud, aplicate ca tonic, curăță surplusul uleios și nu provoacă îngrășarea pielii.
      Pe lângă faptul că are efecte benefice, această metodă este și una extrem de ieftină, cantitățile folosite la o demachiere fiind extrem de mici.


Imagine cu titlu de prezentare


Natural se vede natural și după demachiere!

12 iunie 2015

Și culoare și aromă!

Cum să îți răsfeți prietenii atunci când îți fac o vizită neașteptată iar tu nu ai nimic dulce preparat deja? Cum să nu te topești de tot când, după ce găsești inspirație și "fabrici" pe loc ceva bun, un chip de copil îți zâmbește larg iar ochișorii lui arată numai satisfacție? Noroc pe noi că natura este atât de darnică și îi putem folosi roadele la maxim. Mai ales, noroc pe mine că am în grădină minunăţii!
 Cum suntem în plin sezon de căpșuni și frăguțe, nebunia de arome este maximă! Priviţi ce a ieşit, o explozie de culoare extrem de parfumată!




Avem aici 2 căni pline cu căpșuni de dimensiune mică, apă filtrată, miere(se poate folosi îndulcitor natural), zeamă de la o lămâie. Cantitatea este de 1-1,5 l. Acum, na, căpșunile au dulceața lor, însă prin adaos de apă se mai pierde din ea. De aceea, pentru iubitori, se adaugă îndulcitorul. Se dau la blender bine bine și se lasă puțin la frigider pentru a se intensifica aroma.
Un pont, pe care am să-l aplic data viitoare: în loc de zeama de lămâie să se pună o lămâie mică,decojită ,în blender.
 Se ornează cu frunze proaspete de mentă nebună!:)
 

Acum, să fie: Keep calm and enjoy the pictures! :)











And the happy , smiling little face!


8 iunie 2015

Dependență de ciocolată?

 Căt de repede poți renunța la ciocolata din comerț pentru una sănătoasă, făcută de tine acasa? Eu zic că foarte repede. De fapt aici e vorba de un clic în mintea ta și voință pentru a experimenta pentru prima dată. După care, capeți experiență. Începi a-ți crea delicii pentru a-ți trata dependența de ciocolată sănătoasă. Nici nu mai vrei să auzi de cea din magazin, ochioasă și plină de ciudățenii. Nu, nu.
Sunt atât de multe variante încât nu ai timp să le faci pe toate că ți se face dor de prima. Azi vă povestesc de ciocolata albă, preferata mea dintotdeauna. Este atât de ușor de făcut!


Ingrediente:

  • 1/2 cană unt de cocos topit la bain-marie
  • 1 cană fulgi de cocos  râșniți fin, fin
  • îndulcitor sau miere după gust
  • esență de vanilie(eu am pus jumătate de baton de vanilie)


         Toate ingredientele se amestecă bine, bine în robot până la omogenizarea completă. Compoziția se pune în forme și se lasă la congelator timp de 20-30 minute. Ca să le scoateți mai ușor, puneți timp de un minut formele cu fundul în apă călduță. 
Se ține la frigider până la epuizarea totală :)

Spor la treabă și la păpat ciocolată:)

 



1 iunie 2015

10 cadouri dulci pentru cei mici

Pentru că azi răsfățul este maxim pentru prichindeii noștri, cadourile dulci nu trebuie să lipsească. Și ce poate fi mai bun și mai sănătos decât dulciurile pregătite acasă, din ingrediente simple, care nu sunt nocive pentru organismul firav al celor mici. Iată o colecție din blog cu delicii care nu necesită nici efort și nici mult timp.

BUDINCĂ DE CHIA 


Rețeta AICI



COZONAC CU MAC
Rețeta AICI



DESERT DUO SWEET

Rețeta AICI


CIOCOLATA RAW

Rețeta AICI


NĂSTURAȘI VESELI

Rețeta AICI


ÎNGHEȚATĂ RAW
Rețeta AICI


RAFFAELLO RAW

Rețeta AICI


TORT CU MERE RAW

Rețeta AICI


TORT CU FRUCTE DE PĂDURE
Rețeta AICI


HALVA RAW
Rețeta AICI



LA MULȚI ANI COPILAȘI!

Copiii sunt minuni.

 "Cea de-a patra planetă era locuită de un businessman. Omul acesta era
atât de ocupat, încât nici nu-şi înălţă capul când sosi micul prinţ.
- Bună ziua, spuse micul prinţ. Vi s-a stins ţigara.
- Trei cu doi fac cinci. Cinci şi cu şapte, doisprezece. Doisprezece şi
cu trei, cincisprezece. Bună ziua. Cincisprezece şi cu şapte, douăzeci şi doi.
Douăzeci şi doi şi cu şase, douăzeci şi opt. N-am timp s-o aprind. Douăzeci
şi şase şi cu cinci, treizeci şi unu. Uff! Face, deci, cinci sute unu milioane,
şase sute douăzeci şi două de mii, şapte sute treizeci şi una.
- Cinci sute de milioane de ce?
- Hai? Tot aicea eşti? Cinci sute de milioane... nu mai ştiu... Am atâta
treabă! Eu sunt un om serios, nu mă ţin de baliverne! Doi şi cu cinci, şapte...
- Cinci sute de milioane de ce? stărui micul prinţ, care în viaţa lui nu
renunţase la o întrebare, de vreme ce-o pusese.
Businessmanul îşi înălţă capul:
- În cincizeci şi patru de ani, de când trăiesc pe planeta aceasta, n-am
fost deranjat decat în trei rânduri. Prima oară, acum douăzeci şi doi de ani,
când a picat, Dumnezeu ştie de unde, un cărăbuş. Făcea un zgomot
îngrozitor. Şi am greşit de patru ori la o adunare. A doua oară, acum
unsprezece ani, din pricina unei crize de reumatism. Eu nu fac mişcare. Nu
am timp de hoinăreală. Sunt un om serios! A treia oară... iacă-t-o! Cum
ziceam, cinci sute unu milioane...
- Milioane de ce?
Businessmanul înţelese că nu era nici o speranţă să fie lăsat în pace:
- Milioane de lucruri din celea mărunte, care se văd câteodată pe cer.
- Muşte?
- Ba nu, mărunte şi care strălucesc.
- Albine?
- Ba nu. Mărunte, aurii şi care-i fac pe alde pierde-vară să viseze. Eu
însă sunt un om serios! Nu mai am timp să mă pierd în visări.
- Aha! Stele?
- Chiar aşa. Stele.
- Şi ce faci cu cinci sute de milioane de stele?
- Cinci sute unu milioane, şase sute douăzeci şi două de mii, şapte sute
treizeci şi una. Eu sunt un om serios, un om precis.
- Şi ce faci cu stelele astea?
- Ce fac cu ele?
- Da.
- Nimic. Le stăpânesc.
- Eşti stăpânul stelelor?
- Da.
- Dar abia am cunoscut un rege, care...
- Regii nu stăpânesc. Ei „domnesc” peste... E cu totul altceva.
- Şi la ce-ţi foloseşte dacă eşti stăpânul stelelor?
- Îmi foloseşte ca să fiu bogat. Ca să cumpăr alte stele, când cineva le
descoperă.
„Ăsta, îşi zise micul prinţ, gândeşte cam ca beţivanul de-adineauri.”
Îi mai puse totuşi câteva întrebări:
- Cum poate cineva să stăpânească stelele?
- Ale cui stele? răspunse morocănos businessmanul.
- Nu ştiu. Ale nimănui.
- Atunci sunt ale mele, deoarece eu m-am gandit primul la lucrul asta.
- Şi e de ajuns?
- Bineînţeles. Când găseşti un diamant, care nu-i al nimănui, e al tău.
Când găseşti o insulă, care nu-i a nimănui, e a ta. Când ai cel dintâi o idee, o
brevetezi: e a ta. Aşa că eu sunt stăpânul stelelor, pentru că nimeni, înaintea
mea, nu s-a gândit vreodată să le stăpânească.
- Asta aşa e, zise micul prinţ. Şi ce faci cu ele?
- Le administrez. Le socotesc şi iar le socotesc, zise businessmanul.
Nu-i deloc uşor. Eu sunt însă un om serios!
Micul prinţ nu se mulţumi cu atât.
- Eu, dacă am un fular, pot să-l pun la gât şi să-l iau cu mine. Daca am
o floare, pot s-o culeg şi s-o iau cu mine. Tu însă nu poţi să culegi stelele!
- Nu, dar pot să le depun la bancă.
- Cum adică?
- Adică scriu pe o bucată de hârtie câte stele am. Şi pe urmă, hârtia
asta o încui într-un sertar.
- Şi asta-i tot?
- E de-ajuns!
„Are haz, se gândi micul prinţ. E destul de poetic. Dar nu e prea
serios.”
Cu privire la lucrurile serioase, micul prinţ avea părerile lui, foarte
deosebite de părerile oamenilor mari.
- Eu, mai zise el, am o floare, pe care o stropesc în fiecare zi. Am trei
vulcani, pe care-i curăţ în fiecare săptămână. Căci îl curaţ şi pe cel stins. Nu
se ştie niciodată. Vulcanii trag folos, după cum trage folos şi floarea mea din
faptul că eu sunt stăpânul lor. Tu însă nu le eşti de folos stelelor...
Businessmanul deschise gura, dar nu găsi nici un raspuns, iar micul
prinţ plecă.
„Oamenii mari, de bună seamă, sunt nemaipomenit de ciudaţi”, îşi
spuse el cu nevinovăţie, continuându-şi călătoria."

Micul prinț, Antoine de Saint-Exupéry


      Copiii sunt minuni, e un privilegiu să te bucuri de ei. Sunt fiinţe cu suflete colorate, calde, neascunse. Oamenii mari își ascund sufletele.
Nu știu de ce. Poate că au uitat cum era când erau copii...
    

Pentru că copiii sunt minuni, să nu uităm de ei, de noi, de minunea care este VIAȚA.