6 aprilie 2017

Sucurile verzi. Rețete cu vitamine!

      Curățare blândă, vitaminizare, energizare. De asta avem nevoie acum la ieșirea din iarnă. Suntem așa de vlăguiți de temperaturile scăzute, numărul redus de zile cu soare, atât de puține alimente bogate în vitamine și minerale încât trebuie să venim în ajutorul propriului organism cu suplimente. Suntem norocoși căci au apărut verdețurile ca spanacul, ștevia, pătrunjelul, de care este bine să profităm cât mai mult în acest sezon. Și chiar dacă gustul anumitor legume crude pare greu de acceptat, totul se poate rezolva folosindu-ne de combinarea acestora cu alte legume, fructe sau condimente care ne sunt pe plac.
    Am făcut o selecție de 3 rețete de sucuri verzi pe care le putem bea în aceste zile dar nu numai. Eu m-am împăcat bine cu gustul lor și nici nu sunt greu de obținut. Aceste sucuri aduc un aport semnificativ de calciu, fier, magneziu și potasiu, vitamine din gama B, vitamina C, aminoacizi esențiali.
  Pentru a ușura prepararea acestora dimineața, sfatul meu este să pregătiți legumele și fructele în seara de dinainte (spălat, curățat, feliat dacă este necesar).

Aparatură necesară: blender sau storcător fructe (recomandat cu presare la rece)


  SUC DE BROCCOLI CU PARĂ




INGREDIENTE:

5-10 min, 2 porții

  • o tulpină broccoli
  • 2 pere
  • suc de la o lămâie

...................................................................................................................................................................

Două opțiuni de preparare:

  • se pun toate ingredientele în blender adăugând un pahar cu apă. Se strecoară compoziția folosind o pungă specială sau tifon și se bea sucul rezultat;
  • se introduc pe rând ingredientele într-un storcător cu presare la rece din care va rezulta sucul fără pulpă. Se adaugă sucul de lămâie și se omogenizează.




SUC DE ȘTEVIE, SPANAC, MERE ȘI GHIMBIR





INGREDIENTE:

10 min, 2 porții
  • cca 10 frunze ștevie
  • o cană spanac 
  • 2 mere medii
  • cca 2 cm rădăcină ghimbir
...................................................................................................................................................................

Trei opțiuni de preparare:

  • se pun toate ingredientele în blender adăugând un pahar mare cu apă. Se strecoară compoziția folosind o pungă specială sau tifon și se bea sucul rezultat;
  • se mixează toate ingredientele în blender adăugând un pahar mare cu apă. Se poate bea cu tot cu pulpă.
  • se introduc pe rând ingredientele într-un storcător cu presare la rece din care va rezulta sucul fără pulpă.




SUC VERDE -MULTIVITAMINE



INGREDIENTE:
10 min, 2 porții
  • 2 mere medii
  • o cană spanac
  • o lingură miere de albine sau alt îndulcitor la alegere
  • o cană mare cu borș de putină
  • o linguriță polen crud
  • 10 picături tinctură de propolis
...................................................................................................................................................................

Preparare: 
  • se pun toate ingredientele în blender și se mixează până la omogenizare completă. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu